STAKLENE FASADE

Staklene fasade – Moderna arhitektura sa aluminijumskim profilima

Zahvaljujući tome što obezbedjuje optimalnu termoizolacionu, zvučnu, solarnu i UV zaštitu, staklo je  zauzelo svoje mesto kao vodeći material u savremenoj arhitekturi sve više potiskujući klasične materijale, omogućavajući time da se kompletne zgrade ili njihovi delovi oblažu istim u obliku raznih staklenih fasada.

Aluminijumske fasade (strukturalne, polustrukturalne i kontinualne(klasične)) su sistemi fasadnih aluminijumskih profila koji se zatvaraju staklom. Aluminijumski profili tj. vertikalne i horizontalne konstrukcije su polja izmedju stakala koja su spolja manje ili vise vidljiva u zavisnosti od fasadnog sistema. One su stabilne, robusne, izdržljive i otporne na atmosferske uticaje.

Kombinacijom različitih aluminijskih profila i stakla dobija se cela paleta načina zatvaranja objekta: zatvaranje kompletnog objekta, zatvaranje samo s jedne strane, zatvaranje s prednje strane ili kombinacija bilo kojeg načina. Na taj način svaki novi objekat dobija dozu idividualnosti i poboljšava njihovu vrednost.

Neograničena kreativna sloboda

Naši fasadni sistemi pružaju mogućnost jedinstvenog dizajna fasade sa izuzetnim kvalitetom i najvišim standardima. Transparentnost, elegancija, funkcionalnost, sigurnost i visok kvalitet su samo neki od atributa. Bogata RAL paleta boja i individualne površine profila daju veliku slobodu u dizajnu fasada. Na zahtev se mogu integrisati i sistemi za zaštitu od sunca.

Praktično svi oblici otvaranja i veličine se mogu realizovati. Velike staklene površine pomažu u stvaranju transparentne arhitekture i optimalno korišćenje dnevne svetlosti. Kompatibilnost sa prozorskim, vratnim i kliznim sistemima obezbeđuje izuzetno fleksibilan fasadni sistem.

Projektovanje fasada sa staklenim elementima zahteva najviši stepen preciznosti u svakoj fazi projekta. U skladu sa našim višegodišnjim iskustvom, radimo sve faze od merenja, planiranja, isporuke i montaže do servisa. Veliku važnost pridajemo bliskoj saradnji  arhitektima, projektantima, investitorima, graditeljima.

Svako ko odabere arhitektonski atraktivnu staklenu fasadu daje svom objektu poseban karakter. Naši fasadni sistemi su testirani, sertifikovani i zadovoljavaju zahteve savremene arhitekture. Uživajte u prostorijama ispunjenim svetlošću i u neometanim pogledu ka spoljnom svetu.

Kontaktirajte nas, rado ćemo Vas posavetovati i realizovati Vaš projekat.