OKOV

Brava, šarka i kvaka osnovni su elementi okova. Upravo od ovih pažljivo odabranih elemenata u velikoj meri zavisi dali je stolarija u potpunosti funkcionalna. Glavni zadatak okova je osigurati nepropusnost i otvaranje, zatvaranje i naginjanje krila prozora i vrata. Okov takođe pruža pouzdanu zaštitu.

Kada je u pitanju toplotna izolacija, nije presudan samo profil i staklo, već i okov. On osigurava da se krilo čvrsto zatvori u okviru, što sprečava gubitak toplote u hladnim sezonama. Čak i najbolja svojstva izolacionog stakla ispadaju beskorisna ako okov nije kvalitetan.

Moderni okovi proizvedene od vrlo kvalitetnih legura zatvaraju se apsolutno čvrsto, pouzdano čuvaju toplotu, robusni su, izdržljivi i postizu visok nivo sigurnosti u različitim nivoima. U zavisnosti od načina otvaranja i potreba, koriste se različite vrste okova.

Okretno-nagibni okov

Okretno-nagibno otvaranje je najčešći tip otvaranja prozora u Evropi i može se naći u skoro svakom domaćinstvu.  Okretno-nagibna tehnologija omogućava nagibanje i okretanje prozorskog krila sa jednim potezom ručice.

U sistemu okretno-nagibnih okova, sve unutrašnje komponente su integrisane i povezane preko centralnog sistema za zaključavanje. Sistem daje visok nivo sigurnosti čak i u osnovnoj verziji. Takođe, ovaj inteligentan sistem i dizajn omogućava jednostavnu ugradnju i može biti korišćen u širokom opsegu veličina  i oblika prozora, što znatno smanjuje gubitke.

Klizni okov

Okov za klizne elemente se koristi za pomeranje prozora ili vrata horizontalno i na taj način ih otvara. Prednost je u tome što se može stvoriti velika širina prolaza.

Klizni-kip okov se koristi tako da se prozori ili vrata mogu pomerati horizontalno i kipovati. Zbog specifičnosti ovog okova, mogu da se ugrade samo do određenih širina elemenata.

Sigurnosni okov

Provale su nažalost postale uobičajena pojava, a prozori i vrata pružaju brojne mogućnosti provalnicima. Napravite prvi korak i odlučite se za pojačanu zaštitu sa sigurnosnim okovom.

Na zahtev sigurnosni okov se implementira u prozore i vrata u različitim nivoima sigurnosti testiranim klasama otpora, koje možete odabrati u zavisnosti od sopstvenih bezbednosnih potreba.

Stabilni profili, sigurnosni okov, ručke na zaključavanje i sigurnosno staklo su sve elementi koji pružaju pojačanu zaštitu od provale. Ručka na zaključavanje u svakodnevnoj upotrebi može se koristiti i za sprečavanje deci da otvaraju prozore.

Skriveni okov

Najvažnija stvar za prozor je savršena funkcionalnost, može se lako otvarati i zatvarati, energetski je efikasan i siguran. Kvalitetni elementi prozora doprinose tome, ali ni izgled prozora ne treba zanemariti.

Pojedinačne komponente sigurnosnog okova ugrađene su u okvir tako da se ne vide šarke kada se prozor zatvori. Ovo daje vašem prozoru poseban i jedinstven dizajn. Pored toga postoji apsolutna lakoća održavanja prozora.

Koristimo sertifikovane okove renomiranih proizvođača koji su prošli testiranja na visokopostavljene zahteve međunarodnih standarda kvaliteta.

Roto okov

PREUZMITE BROŠURU

ROTO NT OKOV (PDF/2.5MB)

Sertifikat ROTO Frank AG (PDF/875KB)

Sertifikat ROTO NT (PDF/159KB)

Sertifikat ROTO protivprovale (PDF/153KB)