ALU PROFILI

Povećana upotreba aluminijuma kao materijala za prozore, vrata, klizni sisteme i fasade manifestuje i kod nas u Srbiji kao što je to slučaj na mnogim svetskim tržištima već dugi niz godina.

Bez obzira da li se radi o izgradnji novog objekta ili sanaciji postojećeg – aluminijumski sistemi pružaju najviši nivo kvaliteta i zadovoljavaju najviše zahteve. Sa svojim klasičnim linijama I različitošću dizajna idealni su za moderna arhitektonska rešenja bez gotovo ikakvih ograničenja i daju Vašem objektu visokokvalitetan i elegantan izgled.

Aluminijumski profili na osnovu toga da li imaju ili nemaju termoizolaciju između spoljne i unutrašnje strane profila delimo u dve grupe:

  • Profili bez termičkog prekida
  • Profili sa termičkim prekidom

ALU Profili bez termičkog prekida

Profili bez termičkog prekida se upotrebljavaju tamo gde prolaz toplotne energije kroz profil nije bitan. Koriste se I u klimatskim zonama gde se tempeatura tokom godine ne spušta ispod 0o C. Primenu imaju naprimer unutar objekta (kancelarije, magacini, stovarišta, garaže) ili gde nije potrebna termoizolacija.

ALU Profili sa termičkim prekidom

Profili sa termičkim prekidom su konstruisani tako da između spoljašnjeg i unutrašnjeg profila postoji termoizolacioni materijal. Postoji nekoliko načina postizanja termoprekida ali metoda termoprekida sa lamelama od poliamida je preuzela primat. Lamele mogu da budu različite širine 8, 16 ili 24 mm i na taj način utiču na toplotnu provodljivost.

Zašto ALU stolarija?

Aluminijum odlikuje plemenit izgled, visoka stabilnost, izdržljivost, sigurnost, fleksibilnost, energetska efikasnost, zvučna izolacija, dugotrajnost, jednostavno održavanje i raznovrsne opcije dizajna.

I u pogledu paleta boja i tekstura aluminijum ima vodeću ulogu u odnosu na druge materijale. Tamno ili svetlo, mat ili sjajno, metalik ili čak četkano, drvo efekat – naši sistemi su skoro bez ograničenja.

Energetska efikasnost danas je u skladu sa savremenim energetskim propisima i uporediva sa energetskom efikasnošću drugih materijala kao sto su drvena i PVC stolarija.

Ona daje karakter Vašem objektu i omogućavaju realizaciju prozora, vrata i fasada u velikim dimenzijama, tako pružajući prostorijama vise svetlosti. Pored toga je otporna na vremenske uticaje.

Plastal prozori i vrata - Alumil